18 Şubat 2008 Pazartesi

Evet, yüzeysel bir insanım...

Türban hakkında iki laf etmemek olur mu olmaz; zaten kafası karışık bir insanım her konuda... Bu konuda da ağzı yüzü düzgün laflar etmem beklenemez tabi ki de...

* Ben üniversiteye girdiğim zaman türban yasağı yoktu. Galiba ben 2. sınıftayken ya da 1. sınıfın sonunda çıktı bu zırvalık. Ne yapacağını şaşırmış arkadaşlar birgün dediler ki kılık kıyafet düzenlemesi geliyor. "Nasıl yani? Kime?" Ayrımcılık yok ya, herkese. Bir takım yarım akıllı devlet memurları bizim okulun önüne kamp kurdu. Sakallıları (tam sakal, keçi sakal, bıyık mıyık, epilasyoncu randevularını kaçırmış tüm kızlar falan), mini eteklileri (mini eteğin boyuna da seks hayatlarının o günlerdeki performanslarıyla karar veriyorlardı heralde), göbeği açıkları ve tabi ki türbanlıları (bir takım ikiyüzlü insanlar başörtüsü ve türban aynı şey değildir falan diyor ya, başörtülüleri de) okula almamaya başladılar. Bütün okul yıkıldı tabi. Eylemler başladı. Sağcısı, solcusu beraberdi başlarda. Duygu dolu anlar falan işte. Sonra "tamam ya, ne yaygara yapıyorsunuz bizim amacımız belliydi zaten, bizim gıcığımız türbanlılara" dediler. Türban yasağı gelmiş oldu. Bu türban yasağı benim gibi etliyle sütlüyle alakası olmayan insanların hayatında neler değiştirdi? Üniversiteler aydınlık bilim yuvaları haline geldiler????? Bizim bölümde bir tane başı kapalı arkadaşımız vardı. Peruk taktı geldi. Bu kadar.
* Bizim bölümde bir tane başı kapalı insan vardı demek birşey ifade etmiyor elbette. Boğaziçi'nde belki toplasan beş tane vardı. ODTÜ'de de öyle. Ama Selçuk Tıp'ta kızların çoğu türbanlıydı belki de ve birbirlerini etkiliyorlardı. Her yıl ordaki türbanlı kız sayısı arttı. İstatistiklerle konuşmuyorum bu arada atıp tutuyorum. İzlenim diyelim. Şimdi diyelim ki bu adamlar iyi örgütleniyorlar, nasıl bir örgütlenme ve sinsi plan benim başımı kapatabilir diye düşünüyorum, olamaz öyle birşey. Evet, şeriatle yönetildiğimiz zaman örterim ne yapalım... Böööööeaa!!!!
* Özellikle Akp hükümetiyle birlikte muhafazakar kesimin kendine güveni geldi. Aşağılık kompleksleri kalmadı. Bizim de hakkımız en güzel kıyafetleri giymek, bizim de hakkımız gezmek, sokakta olmak, bizim de hakkımız lüks tatiller yapmak diye düşünüyorlar. Birçoğumuza görgüsüz, sonradan görme gelebilir bu haller. Ama "muhafazakar Atatürkçü" tiplerin elitist tavırları baymadı mı hakkaten ya... Artık türbanlı kızlar daha çok sokaktaysa, evlere kapanmıyorlarsa, okumak istiyorlarsa bunda kötü ne var???
* İkiyüzlülük başımızdaki en büyük bela. Burası özgür bir ülke, herkes istediği gibi örtünebilir. Ama gözümüze görünmesinler lütfen...

Hiç yorum yok: